Tuesday, 22 March 2011

What We Did Last Summer @ Durdle Door


Durdle Door - Best view
Durdle Door

Durdle door...

Polaroid...

Apa lagi nih..! kira ni citer back to da future la.. sblm g Oxford tu kami g Durdle Door.. pada aku ni la tempat yg paling best aku dapat pegi dlm UK ni.. mmg sangat cantik..! tak terungkap dengan kata2.. stail lautnya lain dari tempat kita mesia.. mmg aku jenis suka pegi menghayati keindahan alam kot.. banding menikmati keindahan bangunan.. ahaha.. maksud kau bangunan tu.. kat UK ni kan banyak bangunan ala2 bersejarah gitu... castle2.. yg tu klu tak pegi pon aku tak ralat sangat.. tempat yg macm ni sangat aku suka.. aku tingin nak pegi Lands End jugak..sbb yg tu pon ala2 gini la tempat die..tapi ntah la.. klu ada rezeki..

cuma silapnya kitaorg tak sangka kena panjat bukit.. pastu.. sayup lagi kena turun.. baru sampai kat situ.. iya la klu tau.. boleh bawak bekal.. n jalan awal pagi.. piknik dulu.. then baru menapak balik ke tempat parking.. yg kitaorg ni.. pagi tu pegi main2 kat tepian pantai Lullworth Curve dulu.. tgh ari baru nak memanjat bukit tu.. da la lom makan.. kunun pas pegi Durdle Door tu la baru nak pekena Fish n Chip kat area parking tu.. Anak2 aku ni da la gayat.. campur penat pulak tu.. yg aishah, mmg melalak la nak dukung sepanjang balik tu.. aleeya abah yg dukung.. coz budak tu pon bley tahan berat.. n masa tu lom bley jalan.. kompom kena dukung sepanjang jalan.. masa tu la tgk org bawak baby sume pakai dukung besar mcm back pack tu.. selesa je.. stroller mmg tak sesuwei la kan..

Yaya n Daniell gak yg good.. Daniell tu gayat gak sbnrnya.. tp boleh dipujuk2 lagi.. ajak bejalan.. yaya pon ok jugak.. mmg tau dia penat.. tp masih boleh dipujuk2.. Belikan eskrem yg ada jual kat atas bukit tu senyap la sikit.. itu la.. tak prepare.. klu tau boleh je bawak jajan2.. bley makan sambil jalan..

b41
Perjalanan harus bermula untuk sampai ke destinasi ini..

*klik2 tuk gambar kecik2 ni..nnt die bley zoom out.. enjoy;)

b61
kena menuruni tebing yg curam kalau nak jejak kat tepi air tu..


b55

b62

yg ni kita org da tak larat nak turun..tgk je la.. sbb kalau turun..nanti nak naik balik..time tu pon da lewat.. turut membayangkan perjalanan balik naik turun bukit sekali lagi..huhu.. tapi.. sangat puas hati..

b65
SubhanAllah.. kepuasan yg tak terhingga menikmati keindahan ciptaanNya

6 comments:

Ajzie said...

sangat cantik... indah sungguh ciptaan NYA..

Nur Faziha said...

Cantiknyeeee.... untung Ruhil dapat merasa dok kat UK.. kena round abis-abis nieh.. tak lama lagi nak balik Mesia dah.. ehehe

to Nur Faziha said...

Fazi.. alhamdulillah merasa jugak..tapi da tak round sangat ni.. fulus da makin susut.. fazi boleh gak plan bwk family dtg sini.. stay caravan.. tak mahal sgt dan seronok.. bejalan sendirik tak perlu agent..

to kak ajzie said...

itula kak azie.. subhanallah..sangat indah..

zu said...

plis,, zu menggeletis carik button like stiap entri you. Kalau ada button like untuk stiap pics zu dah click dah!.. (^_^)

to zu said...

zu.. dah.... ai da bubuh da button like tu.. ekekeke.. tapi n3 tak ter updade ag nih..camno org nak like nih..! uhuhuw..