Monday, 25 August 2008

Thomas land@Drayton Manor

dah lama tgk iklan kat tv pasal tempat nih.. bile fadly ajak pegi.. laju je asben aku booking tiket.. die macam theme park lain gak.. tapi yang special nye.. thomas land nih.. daniell kan peminat thomas dari mesia ag.. suke sangat die..

1

4

3

naik harold.. eh tul ke name nye.. rasa daniell ag tau kot name benda nih.. gambar kitaorg zahrah yg amik.. so.. takde la dalam nih.. hihi..

2

45

8

menangis-nangis daniell benda ni.. tu blom laju ag.. masa die pusing.. aku sendiri takut.. huhu..

880

yang ni plak.. lepas 3 mak dara pengitan nih naik kapal besar tuh.. muka pun tak larat senyum.. masa kat atas tuh.. terasa bila la nak abis nih.. waaaa...! tp puas ati..!

00

Daniell baru dapat pedang lanun.. suke tul die nyakat yaya..

67999

dah nak balik.. orang pun dah takde.. klau tak ramai sesangat.. nampak tak thomas atas pushchair tuh.. sume orang ada.. main baling bola baru ble dapat tuh.. daniell dapat pun hasil balingan uncle zizy.. ummy abah wat tak dapat2.. ihhiii..

Saturday, 16 August 2008

Jalan2@ Botanical Garden

Sheffield in da Bloom.. ehehe.. dah nak masuk autumn baru kami bejalan sini.. sebelum ni takde kesempatan.. ari ni tak wat ape.. nak g carboot malas la pulak.. g lepak sana lah..

1

2

3

4

5

cats

6

7

8

9

10

11

16

12

133

14

Housewarming & Daniell's burpday

10 August 2008

7

44


Julung2 kalinya kami wat makan2kat umah sendiri.. dan yang penting masak sendiri.. ini kena special thanx to kak Pah.. dia la pemberi semangat kat aku untuk menjayakan nya.. kot ikut aku yang malas n tak berapa confident ni.. nak tempah je.. ekeke.. tapi lupa nak amik gambar dish nye.. excited sangat kot.. ahaha.. menu ari tu nasi ayam.. berkat kegigihan asben aku memasak.. berjaya gak sume2 disediakan..

Daniell tahun ni pun dah tau erti potong kek.. beriya die dok dpn kek tu.. sebelom2 ni.. die tak paham pon ag.. sejak datang sini la yang die cam suke sangat kek birthday.. thanx to kak Rozie.. yang tulung wat kan kek special tuk daniell.. terima kasih jugak pada sume yang datang..


2753590210_f726a51bdf_o

inilah gambar kek besday nye.. aku ngecek kat tuan yg buat nun.. time kaseh bebanyak kak rozie.. eheh

Lawan Bowling, Fifth Park

09 August 2008

zz

Hari tu para bapa2 ada lawan bowling.. aku biasa la.. ikot nye.. jadi penonton setia.. sambil tu bawak anak main2.. ngan aku2 main game.. siap main pool lagi ngan zakiyah.. padahal bukan reti pon.. main tonjol je la..

berbalik pd bowling.. asben aku dapat gak la no 4 out of 45.. tapi yang ag besh.. group die.. geng Tinsley la kan.. Masoni, Azizy ngan asben aku tuh.. dapat no 2.. terrer gak derang nih.. ehehe..

Friday, 8 August 2008

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Mak...

9 August...

Sok besday my mum.. sedih.. dapat cakap kat tpon je.. jauh plak tu.. rindu nye ngan mak.. huhu..

00

Bila tgk gambar mak nih.. makin sedih plak.. even aku tpon tiap2 ari.. waa... nak balik.. nak baring2 sebelah mak.. sambil borak2.. besh nye la.. lambat tul nak balik mesia.. hmm.. tak tau nak tulis ape.. sebab aku dah sebak dah nih.. tak pe la.. dikau tetap ratu hati ku mak.. sayang mak sesangat...!


post signature

Buat Suami Tercinta




post signature

Thursday, 7 August 2008

Happy 4th Anniversary

7

Tuesday, 5 August 2008

Aku Rindu..

Aku bukan ape.. td boring sesangat.. mengexplore la tenet nih.. tetiba aku teringat balik.. lama nye la aku bercuti silat.. aku mmg suka martial art nih.. tapi yang aku sangkut cume yang nih.. Persatuan Seni Silat Cekak Hanafi.. aku join masa aku degree dulu.. kat skudai.. maybe stengah org tak minat pun benda nih.. tapi bagi aku.. besh woo.. masa blajar dulu.. ni salah satu cara nak ilang tension.. n jugak nak jaga fitness.. tapi aku serious talk la.. banyak kebaikan join benda gini.. kalau aku takpat teruskan.. biarla anak cucu aku yang teruskan.. cewah.. aku ter cuti silat sejak aku ngandungkan daniell 4 bulan.. pastu aku karam ngan kesibukan harian.. n macam2.. sedih sebenarnya.. bila tak training, sejuk je la jadinye.. dok negara sejuk ni.. ag makin sejuk la.. huhu.. tapi hati aku ni kadang2 membuak2 rasa nak kembali rutin cam dedulu tu.. g training n ect.. tapi apakan daya.. tak pe la.. balik nanti.. harap ada la rezeki aku nak terus active.. ag pun kat UTHM tu ada je.. ape pun.. nak seribu daya kan.. btw.. layan je la video ni.. ehehe.. saja bakar semangat sendiri sebenarnya...





Sunday, 3 August 2008

Tinsley BBQ Again..!

27 July 2008

Ahad lepas geng tinsley wat bbq ag.. kali ni kat Hope Valley plak.. cun giler tempat nih.. cuaca ari tu pun best.. tak la panas sangat.. angin sepoi2 bahasa la kiranya.. sedap asngat nak bersantai sambil makan2.. kali ni kami wat bbq kambing n chicken wing.. wuyoo sedap tau..! n paling besh kak pah bawak pebret aku.. satay 'tongkeng' ayam.. bila dibakar.. makin sedap rasa die.. aku tau ramai orang tak makan benda ni.. tapi sapa yang suke.. tau la nikmatnye camne.. ahaha.. gambornye.. tak sempat nak amik.. dah abis kena makan dek penggemar2nya.. antara shot yang dapat diamik guna 4 camera nih.. 1 camera aku yang rosak skrin tuh.. main amik je.. 2 camera zakiyah.. 3 camera k nita.. 4 camera kpah.. eheh.. walaupun camera rosak tapi dapat banyak gambor dari kengkawan nih.. timer kaseh bebanyak..! muacks.. sayang korang..

2

inilah keindahan ciptaan Ilahi...

3

6

merenung jauh.. layan beb..

7

aksi danish n yaya.. pandai danish pujuk yaya ye..

4

time makan2.. tgk la.. bukan main berselera aishah.. jenuh tuh nak geget ayam ngan gigi 3 batang..

5

layan...

44

8

cantek kan.. hijau je..

89

ladybower dam

99

45

9

anak sapa la tu.. macam kena tinggal dalam semak.. tapi, kelas tu..! letak dalam pushchair lawa..! ehehe.. cian anak ummy dah kepenatan.. sampai tetido2 dah..

1