Wednesday, 5 January 2011

Hari Pertama Aishah ke Skolah



IMG_1224


Pagi ni 1st day aishah nak g school.. nursery je sebenarnya.. 3 hours only.. aku pilih sesi pagi.. senang antar sekali ngan abangnya.. stat kul 8.45am sampai kul 11.45am.. tp aku la yg jenuh kuar bnyk kali.. sbb kul 3.oopm nnt kena amik daniell plak.. ari ni rileks sket.. sbb aku kena tunggu dia for the whole session.. esok tidak lagi.. dan lagi abangnya pon masih tak g school ari ni.. masih demam.. huhu.. harap esok sihat la daniell tu.. aishah tu pon demam jugak sebenarnya.. tp sbb kan pg tadi mcm da ok dan ari ni pon 1st day.. aku pujuk jugak la siap2 pegi school.. alhamdulillah mau jugak dalam nangis2 tu..

pagi tadi hujan.. tp buatkan aishah hepi sbb bley lompat2 bila terjumpa puddle.. sayangkan kasut dora nya yg aku beli khas tuk masuk skolah tu.. tak mo basah kasut tu.. rajin la die melompat.. ahahaha.. so mood nak ke skolah pon makin okay la.. syukur.....

sampai2.. terus rambang mata nak main apa.. almaklumla macam2 ada..! die ternampak playdough.. terjumpa plak fahem.. syok la.. ada kawan yg dah kenal.. main punya main.. bell ringing.. kena dok dalam big circle.. dok sblh fahem ngan nadya humaira.. saffiyah humaira dok jauh sikit.. itu la kawan2 melayu die nnt..
.
.
.

terkendala jap citer ni.. ari ni dok layan si abang yg demam.. bertiduran secara berjemaah di ptg hari.. ni baru leh sambung citer..

hmm.. kat school tu ok je.. sbb bnyk menan.. siap teacher die, karen amik gambor.. nnt suh budak ni lukis badan untuk gambor sendirik.. tgk la badan yg aishah lukis tu.. ikut suka ko la nak.. mana kaki, mna tangan pon tak kesah la..




abih diexplore aishah menan situ.. esok aku tgl tu la camna.. nangis ke tak.. ag satu hal.. bab kencing ngan berak.. harap2 la ok je.. bior berdikari sikit.. mmg aishah ni da lama tak pakai pampers.. time tido je yg pakai.. tp kadang2 pandai terlepas jugak klu die khayal2 tu.. kadang tu dok tahan.. haih..! ape pon sume tu bior die belajor lah..

dua org a anak aku masuk skolah.. kejap je da besor.. heeeEeeeeee






2 comments:

~ yus ~ said...

Wah! Mesti seronok Aishah dapat sekolah kan. Sekolah kat UK best apa..:)

RuHiL said...

to kak yus - itu la.. suka jugak die.. tp 2nd day.. saya da kena jd ambulan.. nenong2.. amik die kat skola.. cikgu tpon suh amik.. sbb die demam.. campur nangis carik ummy gaknya..