Sunday, 17 April 2011

Peknikk @ Bolton Abbey


4
16
15
Destinasi peknik kami kali ini adalah Bolton Abey.. dalam 1 jam setengah perjalan dari rumah.. merentas bandar Leeds.. kalau diikutkan tak la jauh mana.. tapi cukup membuatkan anak2 bosan dalam kereta.. bila disebut nak picnic.. nak pegi park.. pasti mereka sangat tak sabar.. apsal tak sampai2 ni..



Satu yg buat aku seronok berjalan di UK ni.. perjalanan hampir 2 jam tak terasa lenguh pon.. anak2 tu mmg la budak2 kan.. klu aku ingat2.. masa di Mesia.. dari Sg Besar ke Kl kan hampir 2 jam jugak.. tapi sangat meletih kan.. terasa lambat benar nak sampai.. kita pon takde la nak pegi piknik semata2 ke KL tu.. balik hari pulak tu.. mungkin sbb cuaca panas.. buatkan kita makin terasa begitu.. klu dipikirkan balik aku rasa bersyukur sangat dapat merasai nikmat ini.. tak sangka sebenarnya dapat jugak duduk UK.. klu tak kerana hubby sambung study.. tak sampai aku kesini agaknya..

Jangan pulak ingat aku lupa tanah tumpah.. aku kini terlalu ingin pulang.. pulang ke tanah tumpah.. pulang untuk berpijak di bumi sendiri.. kerana hujan emas di negera org.. hujan batu di negara sendiri.. baik lah di tempat sendiri.. tak selamanya nak menumpang di tanah org ni.. tapi peluang yg ada harus dinikmati.. heeeEeeeeeee.....

Sampai je kat Bolton Abey.. isi perut dulu.. nama pon piknik kan.. kali ni bawak bekal nasik goreng je.. bawak jugak la disposal bbq.. bakar2 sosej ngan burger sikit.. 

Lepas makan kenyang2.. snap2 la keje nya.. mengabadikan segala moment.. bila cuca cerah.. langit membiru.. awan berkepul.. terasa sangat ralat.. kerana lens wide angle telah tiada.. uhuhuw.. sbb lens standard yg ada ni tak cukup wide nak masukkan pemandangan yg sangat cantik tu... 






24
41
Asyik aku je posing ngan budak2.. sampai terlupa takde pon gambar hubby.. ahahaha.. sakan maknya..! gambar family pon lupa nak ambik.. padahal da usung tripod sana sini..



12
tengok ummy pulak yg kena tindih...



Seronok betul dok golek2 sana sini.. sampai la aku perasan masa duduk2 ngan aleeya.. macam ada bau tak best.. berak ke budak ni.. tak jugak.. siap nyusu lagi.. buat tatau je la.. sambil aku nyusukan aleeya tu terbau2 lagi bau tak best tu.. macam bau taik.. dengan tangan aleeya yg mmg suka teraba2 masa tgh nyusu tu.. sampai la jari kecik tu kat hidung aku.. makin kuat baunya ni..! tgk2..! mak oiii..! apa yg ko pegang ni baby..??? bau macam t**k..  uhuhuw.. mmg pon.. da kering.. bila la baby pegang ni.. mesti t**k itik yg ada tepi2 sungai tu.. huwahuwahua.......

26
Titian yg sangat cantik kat sungai tu.. mmg ramai org meniti.. ada je jambatan kat sebelahnya tu.. saje suka2.. daniell pon teringin nak meniti.. aku bawak la..


Rupanya..! anak aku ni takut..! mmg melangkan satu2 la jadinya.. org lain laju je.. dah sekerat jalan tu tak kan nak patah balik.. org beratur kat belakang.. boleh klu nak terjun je sungai tu.. tak dalam.. tapi aku tak mo la basah2.. tade baju salin.. 


aku siap suh baca bismillah lagi nak suh die melangkah.. baca tu.. setiap langkah lagik..! yg aku perasan anak akau sorang ni mmg fail dalam hikmat meringankan badan.. tu yg die rasa susah tu.. kaki depan dah lepas.. berat pulak nak tarik kaki belakang tu.. org lain main lompat2 je.. uhuhuw..! 


tapi mmg satu kejayaan besar la buat dia.. sampai jugak akhirnya die kehujung.. eskrem kat tangan tu pon tetap utuh di pegang.. tak mo lepas.. sayang eskrem lagi gamaknya.. well done daniell..


boleh tgk sendiri la betapa susahnya nak melangkah.. tak semua benda senang kat org lain senang kat kita jugak.. tapi kan.. bila kat tgh2 sungai tu.. aku pon naik gayat.. takut salah langkah.. kecebur kami bedua kang.. mana taknya.. mmg erat pegangan tangan anak aku tu..



44
3 beradik yang sanagt suka main kat tepi sungai tu..



42
masa untuk pulang telah tiba.. merentas padang nan hijau saujana mata memandang.. pemandangan indah yg entah bila akan dirasai lagi.. mungkinkah kami akan kemari lagi suatu ketika nanti...

6 comments:

zu said...

cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

zu said...
This comment has been removed by the author.
to zu said...

zu klu amik gambar kat sawah padi cantik jugak rasanya.. ala2 video clip lagu tema nur ka da movie.. kan kan..

MissB said...

You look stylo. Sepatu merah itu sangat gojes! Nak jugakkk...Ada lagi dak??? Ngeeee ;p

to Miss B said...

ahahaha.. sepatu pebret tuh.. itu la ai pon ingat nak beli ag klu ada.. beli masa last season sales tuh.. uhuhuhuw...

MissB said...

Kalo Ada lagi let me know plssss...nak jugak hihi.. Geram tengok ;)