Monday, 21 July 2008

Strawberry Picking

Mabuk Stroberri plak..! Ari ahad lepas.. kami geng Tinsley g petik stroberri.. ari tu last day.. pegi la family kami ngan, family kak pah, aishah, zakiyah, kak maziah, kak nita n kak azu.. Sambil petik sambil makan.. masa mula sampai, tgk cam takde pape je.. rupenye.. walaupun dah last day.. banyak ag stroberri nyorok balik2 daun tuh.. haloba plak jadinya.. ghalit beb..!

2

cun tak..? menggiurkan je stroberri yang ranum tuh..! meriah tul..

3

tu la kami.. dok terbongkok2.. ngutip.. sambil ngutip tu.. sambil ngaap.. jeling sana sini.. kot ada yang besor2..

6

anak bujang aku ni pun syiokk giler mengutip.. bersungguh2 nampaknye.. memula tu mesti die pikir.. mana satu nak amik nih.. ehehe..

8

anak dara aku ni plak.. tak kira apa dah.. suap jugak lah.. sedaap.. nak buat camna kan.. ?

7

siap gendong dua bakul tuh.. nampak nor haloba nye.. ehehe.. geram..!

59

possing ngan bakul yang dah penuh.. kalau lebih 2 kilo.. bakul free.. bakul je la.. yang arganya.. £0.25..

4

anak2 warga Tinsley yang sibuk me micking stroberri..

7

bergambor plak ngan hasil tuaian memasing.. ape la nak buat ngan stroberri ni ye.. tu yang mau muntah tuh.. wahahaha..

11

Taun depan bleh la datang ag ke Norton Strawberry Farm ni lagi.. Setaun sekali je kan.. apa salahnye..

7 comments:

Zaleha, Cik Ha said...

wah, bestnye strowberi, memang muntah strawberi la lepas nie, bleh la wat kek, dan macam2 lagi

~ yus ~ said...

ruhil, buat air strawberry milk shake lah..sedap tau dah banyak2 tuh. Letak ais sikit lagi sedap. Buatnya pun senang, blend jer strawberry tuh dgn susu segar dan gula. Pas tuh minum, lah letak ais..aduh kita lak meleleh..lama tak merasa..huhu

Mimi said...

ruhilll.. weih aku baru jumpa blog ko nieh.. link frm minah bisness makanan tu *hint-hint*

buat apa kat sana? further study ke?

ummyAD/RuHiL said...

>> ~yus~ - sodap gak tuh.. nnt time nak perabih.. akan ku laksanakan.. eheh

ummyAD/RuHiL said...

>> mimi - welcome weih..! jenguk2 la aku di sini ag ye.. tomei la awisy..!

Aimi Mukhlis said...

Ruhil,

Wa..bestnya strawberry picking!!
Fresh2 lak tu...

Dulu kalu baca buku citer Enid Blyton mesti berangan nak wat such activity..

Harga dia tu by kilo ke overall? Kalu overall harga macam tu MEMANG MURAH SANGAT!! Jeles..jeles.. Pos kat sini sket boleh? :P~

P/S: Mimi...chisttt :)

Ajzie said...

Hihihi starwberry shake eik..... memong sodapppppp.. kan Yus...