Monday, 6 June 2011

Hilangkan Boring @ Thornes Park,Wakefield

aishah@wakefield

Hujung2 minggu takkan asek nak dok umah.. anak2 pon tau boring bila asek dok umah.. dah seminggu school holiday.. tapi aku tak bawak anak2 pegi jalan mana2 pon.. akhirnya kami ke Thornes Park, Wakefield.. tak pernah pegi lagi park tu..

kasih abang

bila jumpa tempat lapang lagi luas.. bukan main seronok anak2 aku berlari2an dan berkejar2an.. Aleeya plak dengan senang hati berjalan sana sini.. abang daniell je yg kadang2 susah hati.. sebab die kena jaga aleeya.. tau gak risau tgk adiknya melilau sana sini.. aku setakat dok perhati dari jauh je.. ehehehe..

3

segala macam benda nak diexplore.. kayu sakti mana pulak la yg aishah tu jumpa.. dah macam "penyair yg turun dari gunung pulak".. dah la muka tu naik berbelang2 n bercapuk2.. itula masalah kulit anak aku yg sorang ni bila kena time panas2 ni.. muka cantik sikit masa musim sejuk je.. segala sunblock.. krim bagai aku da sapu.. tapi tetap gak burn muka tu.. takpe la aishah.. ummy tetap sayang..

aishah ni demam sebenarnya.. bila dah telan ubat.. tahan sikit la.. demam kali ni naik biji2 satu badan.. nak kata campak macam bukan.. nak kata ruam pon bukan.. ntah la.. allergies musim panas ni gaknya.. uhuhuw.. tapi tgk tak membimbangkan.. ok je la kot.. demam nya pon da nak baik ni.. tau je la.. kat sini leceh sikit nak pegi GP.. sabtu ahad mana la bukak..

5

bila takde orang yg dikenali.. kawasan pulak lapang.. hepi je la budak sorang ni.. jalan sana sini.. klu ada orang yg kenal tu alamat dok melekat kat ummy je la.. perasan ada org nak tegur2 die gaknya.. ntah ape pesen aleeya ni tau.. klu hari2 amik daniell balik school tu.. bawak pegi park.. mmg keras je tak mo main.. klu ada yg tegur2.. mau menangis dibuatnya.. ngada2 tau..

8

1

ari ni merasa dok atas pokok ye aleeya.. nasib baik die tak gayat.. hihihi.. nyaman je rasa dok bawah pokok2 yg rendang tu.. kalau kat mesia.. buat buaian bawah pokok ni mesti best kan.. tido time tghari yg panas2 tu.. 



klu ada pokok besar camni buat pulak pondok atas pokok tu.. teringat dulu masa kecik2 arwah abang aku buat pondok atas pokok mempelam.. boring2 aku panjat la pokok tu.. lepak kat pondok tu.. klu tak skolah, hujung minggu tu.. aku mmg tade kawan.. umah kawan jauh sikit.. abang aku pulak duduk hostel.. tgl la aku sorang.. itu la adik beradik 2 org je.. beza umur pon jauh.. 6 tahun.. so time abang aku dah skolah menengah.. aku baru skolah rendah.. 


kini.. mak abah aku mmg berdua je la kat sg besar tu.. apa nak buat.. anak yg tgl sorang ni pon dibawak jauh.. nak main ngan cucu pon jauh.. walau jauh mana pon.. hanya doa yg dpt dikirim.. moga sejahtera sentiasa.. nantikan anak cucu mu pulang tahun ini.. yeay..! amin......

2

9

me

6 comments:

Shahayu said...

cantik permandangannya... bunga2 kat rumput tu pun cantik.... aleeya comei jer kat atas pokok tu...

chichi said...

suka la tengok semua gambar2 akak..nak tengok garbar market kat sana lak kak..

RuHiL said...

@shahayu
munga kecik2 tu la yg diminati budak2 ni.. tak abis2 ngutip.. hihi

RuHiL said...

@chichi
nnt di hari yg hening n damai.. akak laksanakan shooting kat market plak.. tade lagi gambar kat situ tu.. ehehehe..

Rose said...
This comment has been removed by the author.
Ajzie said...

gambar yg cantik