Sunday, 24 January 2010

Aleeya Deena @ 1 month

deena




dah sebulan lebih berlalu.. hari ni dah 44 hari da pon.. ummy pon da habih pantang.. dah kena menjalani rutin harian.. skang ni hubby da jadi pengganti je keje floor engineer tu.. so pagi2 ble la die antar daniell kalau die tak kena ganti org.. kalau ada yg cuti.. terpaksa la die g kerja n.. terpaksa la tolak aleeya pagi2 tu n bawak aishah jugak abg daniell jalan g school.. aishah pon da big girl sekarang.. da tak mo duduk stroller.. paling kelakar tgk aishah jalan seluk tangan dalam poket.. belagak tu tak mo ummy pimpin tangan.. huhu macam2.. dah la die jalan slow sikit.. menikmati pemandangan la katakan.. yg abang daniell plak laju kat depan.. aku ni dok tgh2 tolak aleeya.. susah hati gak takut daniell nak melintas ke hapa.. so far.. die akan tgu la kat simpang memana.. hmm gitu la anak da 3 ni.. nasib baik equipment sume lengkap.. tinggal pilh je.. kalau aishah nak duduk.. tolak phil & teds da double buggy.. klau tak tolak quinny.. kalau aleeya nangis plak.. pakai je cozy wrap tu.. dukung je senang.. huh..! citer nak antar anak skolah je berjela.. tp tu la kerja aku kat uk ni.. mengurus anak2 n rumah.. tp slalu urus umah tu terabai gak tu.. mana done je.. buat yang mana penting.. ahahaha..

8 comments:

~ yus ~ said...

Ruhil mmg mcm tulah gayanya..hehe. Teringat dulu kak yus mcm tulah juga selepas kelahiran Abid. Hantar dan ambil Aqil dari sekolah, bawa Alia dan Abid sekali. Penat jugalah berjalan kan...lepas tu, tak lupa singgah kedai ler, Aqil pandai mintak mcm2 masa tu..huhu.

Ambil peluang ni sebaikknya, dapat jaga anak2 sendiri di rumah kan..balik Mesia nanti dah kerja...kurang masa dengan mereka. Akan jadi memori yang paling indah satu hari nanti....

Idayu said...

salam.eh lain sikit la muka aleeya nih, tak sama mcm muka kakak n abg ek? kalu danial n aisyah tuh sebijik! hehe kecik lg kot.

RuHiL said...

kak ayu : ehehehe.. mmg muka aleeya ni cam lain sikit.. tu yg ramai kejap kata cam daniell.. kejap cam aishah.. tp rasanya tang mata tu ikut bukhari.. bulat sikit.. klau tgk live sekali pandang tu mmg org cakap macam bukhari lah.. kita tgu die besar sikit.. macam sapa la pulak.. hihi

RuHiL said...

kak yus : itu la.. kdg tu bukan penat bejalan kaki.. tp penat melayan sepanjang perjalanan tu.. tp mmg masa kecik2 ni la waktu kita rapat ngan diaorg ni.. kang da besar.. da skolah, ada kawan2.. mula la makin sikit masa ngan diaorg..

huhu.. bab pegi kedai tu.. bukan setakat daniell pandai mintak2.. si aishah tu pon dah reti mintak macam2 bila tgk kedai tu..

shuweet said...

congrats again ruhil....so cute...bulat nye...nomeiii

Mimi said...

Ruhil! Aleeya is sooooooo cute!! Congrats babe.. sorry tetinggal ketapi.. heheh.. isk, hang dah 3 dah eh. caya lah ;)

schoepentoeter said...

Salam sis..
hws d yungest AD? :)
hg bila lagi nak blik m'sia? Insyallah, 14th Feb ni knuri umah aku :)

qaseh um masyitah said...

Salam Ruhil.memang kalut juga kan bila anak dah bertambah ni. Sib baik equipment ok kan.
utk Ruhil,selamat dah habis berpantang tau tapi hati2 jgn tersalah makan yang sejuk-sejuk.Aleeya cute je.
Masyitah dah pindah ke "rumah" baru.
http://myraudhatulukhuwah.solihin.net/
Blog yg lama ada masalah.