Friday, 20 May 2011

Blackpool

blackpool

blackpool1

v


Lama betul nak sambung citer bejalan ari tu.. lately aku sibuk sikit.. ape yg aku sibukkan..



Packing.. ari tu da ter stop packing barang yg nak bawak balik mesia tu.. tetiba hubby aku dgn gigihnya memacking sorg2 dimlm2 hari.. walau pun aku tau die dah letih seharian kat school.. bila aku tanya..


aku: apsal abang rajin sangat nak packing ni..
hubby: abang nak balik mesia.. org tak nak balik sudah..


perli aku la tu.. huhuhuw.. mana taknya.. wife die ni asyik sibukkan..


Layan drama korea je hari2.. ari tu pon demam ngan drama korea ni da ilang.. tiba2 datang balik.. mmg tak jadi keja.. n aku tgh suka tgk historical drama.. skang layan The Duo.. baru je smlm habiskan Iljimae.. ahahaha.. tapi setelah kena perli tu.. aku insaf sikit.. target sehari 2 or 3 kotak packing pon jadilah.. smlm pon da settle barang kaca.. barang dapur yg tgl tu setakat yg tak fragile tu tape la.. campak je nnt masuk kotak.. bila makin hujung nak balik ni.. baru aku sibuk..


Jalan2 window shopping.. tabiat buruk ni lama da tak buat sejak ngandungkan aleeya.. pastu masa taun lps pon aku jarang nak g jln2 soping.. masa tu terasa leceh je klu aleeya nangis ke hapa.. tapi bila kuar jalan ni.. mmg release la sbnrnya.. klu tak asek dok umah.. kuar antar anak pegi balik school je.. g jalan pon tgu weekend pegi ngan hubby.. mana tak tensyen.. ahahaha... nyesal pulak tak buat selalu dulu.. hihihi.. kuar masuk kedai.. belek2.. terai2.. beli nye idak.. ahahaha.. paling aku suka terai kasut lah.. sbb tak yah masuk fitting room kan.. abih2.. bawak anak2 makan eskrem.. aku tade la pegi jalan2 ari2.. sminggu tu ada la sekali pon.. sementara budak2 ni kat school tu.. kadang pegi lepas antar aishah ngan daniell kat school.. kadang lepas amik aishah balik school tu.. ikut instinct je.. rasa nak kuar.. jalan terus..


Berbalik pada tajuk.. setelah membebel tentang kesibukan yg tak berapa sibuk pon.. ahahaha.. kadang sayang jugak nak tinggalkan masa lapang yg banyak ni.. balik mesia kompom busy..! start kerja.. dgn bebanan kerja yg mcm2.. tau je la cikgu zaman skang ni.. start la kena kuar umah awal pagi.. antar anak kat org.. balik ni anak yg dah start nak skolah nya lah.. macam2..


Eh.. tak masuk tajuk lagi ni...! ok.. sesi bercuti aku ari tu.. ada lah agenda ke Blackpool.. tempat berjimba2.. iaitu tepi pantai.. yg happening ngan tempat main2 bertoken tu.. ada aquarium bagai.. tapi tak masuk.. ehehe.. bawak budak2 main je la.. termasuklah membeli lolipop..


candy rock
ini antara kedai jual candy rock n lolipop.. candy rock ni yg speselnya.. klu kerat batang candy tu.. ada tertulis  nama tempat ni.. mcm yg ni ada la tulis blckpool tu.. aku tak teramik gambor je.. macam2 perisa ada tu ha...


berdua
si aishah tu ntah ape pesen suka angkat baju camtu.. kat belakang diaorg tu ada slide yg kena duduk atas lapik kaki guni.. ahaha.. suka2 je aku bg nama.. tapi mmg kena duduk atas benda alah tu.. pastu slide la dari atas sampai bawah.. daniell je yg naik.. aishah takut sikit..


me
aku yg begitu poyos bergambar.. belakang tu nampak la big wheel.. tak naik pon.. sekitar situ la tempat main2 nya.. ala2 funfair gitu..


17


slider
ini la slide yg daniell naik tu.. aku pon cam tingin.. tapi malas nak beli token lagi.. ehehe.. macam2 mainan yg ada.. tapi budak2 ni main yg mana mampu je.. means yg tak berapa nak gayat la.. ehehehe.. aleeya dapat main mainan yg masuk duit tu je la.. naik bus tu ha.. suh naik kuda pusing.. melalak.. kah kah kah.. takowt sangat..

















xx
Sepanjang Blackpool Beach.. ada construction bagai gak masa ni..


1

11 comments:

chichi said...

kak ruhil..seronok nye...gambar semua cantik2..

Kak Azi - Germany said...

seperti biasa gambar2 yg memukau mata.. Cantikkkkkk

ummu said...

assalamualaikum ruhil
subhanallah indahnya
banyaknya jenis candy
dan satu lagi
saya memang suka dengan pictures yang ada di blog Ruhil
acantik dan berseni

schoepentoeter said...

Bestnyer tengok langit kat sana ... membiru betol laa..

sis.. aku dah kat KL ni.. hg sampai balik bila?

RuHiL said...

@chichi
terima kasih.. keep coming.. tapi kot jarang berupdate jgn serik ek.. ;)

RuHiL said...

@kak Azi
kena credit kat bukhari tu.. bnyk gambar saya je.. ehehehe...

RuHiL said...

@ummu
terima kasih bnyk.. Alhamdulillah cuaca masa tu cerah.. dah spring/summer ni.. klu tak asek gloomy je.. ;)

RuHiL said...

@schoepentoeter
hang balik kl terus ke.. nnt g miri lagi bob..? aku plg lewat balik awal bulan 10 ni.. nnt bley set ngeteh ngan shikin + nida skali.. wife hang pon blom penah jumpa lagi ni..

RuHiL said...

@schoepentoeter
langit sini klu time cerah.. kadang boleh tade awan langsung.. clear je.. kosong camtu..

anon suria said...

ruhil..apalah rupa ek kalo ruhil naik slide tu..hi hi. Enjoy every moment here........!

RuHiL said...

@anon suria
takut tak turun je.. montot tesekat je kat slide tu.. ahahaha.. moralnya kena kurus dulu baru berangan bukan2.. ahaks..