Wednesday, 25 May 2011

Bila Aku ditinggalkan si dia ke London

London bridge 2...

Symmetry...

From my eye...

Shiny reflection...


Sedey kan munyik nye.. iye la.. ni mengimbau kenangan malam new year 2011 aku ditinggalkan bersama anak2.. uhuhuw.. dengan keadaan yg sejuk beku.. malam lebih lama dari siang.. bukan setakat gloomy.. gelemak, gelita, gebeku.. makanya golek2 dlm duvet juga yg lebih baik..

sayang isteri, tinggal2 kan.. mmg betullah tu.. sbb sayang kat aku la hubby tak bawak aku pegi London malam new year tu.. betul tak bang..? kalau bawak aku mau bukan setakat gigil beku.. keras kejung tepi jalan tu agaknya.. nak tunggu dia buat photoshoot.. ahahaha..


bayangkan la.. kul 3 lbh dah mahgrib masa tu.. sejuk tu toksah citer la.. winter la katakan.. mmg tgh klimaks sejuk tu.. nasib baik tak snow je.. jadi baik aku tak payah carik pasal nak ikut.. mmg dia tak mo bawak pon.. outing bapak2 je.. uhuhuw.. aku relakan je dia pegi...  pegi pon tak lama sebenarnya.. kul 4 ptg  pegi.. kul 5 pagi dah sampai rumah.. aku pon belum bangun tido masa tu.. heeeEeeeeee.. mmg wajar la kan..

ini pon hubby kata da tak done nak tukar2 lense.. tangan mmg sejuk beku pedih sume nak snap gambar.. pakai glove tu padahalnya.. aku dapat bayangkan.. kalau ingat2 mmg serik nak tempuh winter lagi.. sbb sekarang da spring summer ni.. cuaca tgh sedap2.. mcm aircond mesia gitu.. ehehehe...

so ini la hasil total..! kerja hubby aku.. dia yg shooting.. die yg edit sume2.. aku hanya mempamerkan sahaja.. so layan je ek.. die pegi berlima.. satu keta.. Fadly, Harris, Issey, Nasir ngan hubby...

aku berangan jugak kalau ada la muka aku anak beranak tertempek kat gambar2 ni.. tapi.. tak pe la... aku redha.. kot2 ada rezeki summer ni wat night outing kat London.. tapi lewat la pulak nak tunggu betul2 gelap.. kul 11 mlm baru gelap gelita betul2.. uhuhuw...










kalau la tak kesampaian wat night photoshoot kat London dapat kat Paris ke.. berlatar belakangkan Eifel Tower.. best jugak..! ahahaha.. berangan tak hengat la ni.. budget pon da takde nak bejalan2.. tak pe la.. dapat night photoshoot kat berlatar belakangkan KLCC pon okay jugak kan.. ish.. lama tul tak pegi KLCC..

teringat pulak zaman wat Diploma kat utmkl dulu.. zaman 1998-2001.. 3 taun aku dok jalan semarak tu.. zaman muda mudi.. abis kelas je.. g KLCC.. paling tidak pegi sogo.. sampai sogo tutup baru balik kadang tu.. masa tu tade istilah soping2.. duit loan cukup2 makan je.. saje.. pegi jalan2.. lepak2.. tgk2 sana sini.. klu ada duit lebih sikit tgk wayang kat KLCC.. best tu.. kadang klu tade geng yg nak ikut aku boleh je tgk sorang2.. balik sorang2.. malam2.. zaman tu rasa tak sebahaya sekarang ni kot..

dan teringat jugak masa zaman tu la aku kenal SLR.. aku masuk Kelab Fotografi UTMKL.. masa tu DSLR tak glamer lagi.. masih lagi pakai SLR.. nikon FM2 yg aku suka pakai.. nak masukkan filem pon kena ada skill.. time tu mmg kena amik gambar betul2.. klu salah setting.. tak jadi.. hancus.. rugi woo.. da la nak kena bayar duit proses filem.. klu skang amik la bnyk mana pon.. tak cantik boleh delete.. kalau kurang cantik.. boleh touch up.. yg penting hasilnya puas ati.. sesedap mata memandang..

aku masuk kelab fotografi tu dulu sbb aku suka bergambar.. so aku pon tingin nak wat gambar lawa2.. n suka je tgk geng2 kelab fotog tu handle function.. masa tu yg agak best.. time MHS minggu haluan siswa.. minggu orientasi.. buat liputan.. dan yg paling aku suka.. sblm kami wat liputan apa2 event universiti.. kami kena wat praktikal amik gambor dulu.. nak training.. mana boleh stakat dlm KL je.. alasan la kan.. pegi pulau pangkor ke.. pegi pulau kapas ke.. pegi melaka ke paling tidak pon.. KLIA ke.. jadi senang nak propose kat HEP bagi budget kitaorg bejalan.. heeeEeeee...

camera pon hak milik kelab je masa tu.. tak mampu nak beli sendiri.. dapat guna pon jadi la..

jadi mmg aku ni sejak dulu suka berjalan.. posing.. n amik gambar.. mmg hobby la katakan.. ahaks.. alhamdulillah kawin pulak ngan hubby yg ada minat yg sama.. n sanggup kuar budget beli gadget.. i loike..! aku tinggal guna.. n tinggal jadi model dia je.. heeeEeeeeeee.....



Millenium...


Setting...

15 comments:

anon suria said...

cantek gilos. su suka ambik gambo tapi mals belajo fotografi..camno? guna tripod pun malas..adeh.

Idayu said...

cantik! superb....

RuHiL said...

@anon suria
bab guna tripod tu mmg selalu menjadi kemalasan tu.. hihihi.. amik gambor pon selalunya malas bila berendet2 ngan sikecik ni.. tu yg skang lagi suka posing.. ehehehe..

RuHiL said...

@idayu
credit penuh tuk En. photographer.. heeEeeee

chaie safri said...

cantik betul.... =)

RuHiL said...

@chaie safri
heeeeEeeeeee.... ;)

ummu said...

cantikkknya...

ummu said...

cantikkknya...

S.U.R.I.A.T.I said...

kak ruhil, this is superb!!!! teringin nk ke sane....tp xmampu....

Ajzie said...

cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk nya....

RuHiL said...

@S.U.R.I.A.T.I
takpe simpan angan2 dulu.. mana tau dpt durian runtuh ke.. heeEeeee...

RuHiL said...

@ajzie
best kan klu dapat menikmati keindahan tu life.. dating ngan en.abang ke.. ;)

chichi said...

waahhh..satu hari saya akan jejak kaki ke sini jugak..doakan saya...

RuHiL said...

@chichi
tanam azam.. mana tau berjaya dipenuhi.. fighting..!

ALIN said...

erm..ko betul2 mengimbau kenangan kita masa join Kelab Fotografi dl.tp ko lebih aktif drpd aku.ekekeke.hebat masa tu dpt pegang camera ..pandai snap..skrg kurang skill dh..ilmu tanpa amal..tp still, suka amek gambar..pelik2..menarik..hooo...Abg Sahril dh kawin dh..baru jerk...11 Jun aritu..tp x dpt gi..dia pun kije kat UTM KL..sm jer kitaorg ..syg UTM...tp pangkat dia lg tingggiii ler dr aku...haha